torstai 12. joulukuuta 2013

Kiitos ja kumarrus!

Opintomatka on loppusuoralla ja kotimatkalla ollaan. Tässä vielä matkalaisten mietteitä näkemästään ja kuulemastaan:

Päällimmäiseksi Tuula Bruunin mieleen jäi huikean tietomäärän lisäksi ihmisten äärimmäinen ystävällisyys, kohteliaisuus ja iloisuus. Turismipäivien kohokohta oli Cotopaxi-tulivuoren valloitus. Kiipeäminen 4875 metrin korkeuteen oli henkilökohtainen voitto. Käynti parlamentissa oli myös vaikuttava kokemus. Iso kiitos SASKin aluekoordinaattorille Patriciolle, joka väsymättä ja hymyillen jaksoi olla kanssamme koko matkan. Kiitos myös muille matkanjärjestäjille.

Leo Leppäkoski toteaa lähtökuopissa Quiton lentokentällä matkan olleen mielenkiintoinen ja erilainen. Tuskin tulee koskaan enää samanlaista matkaa omalle kohdalle. Kyllä rautatieläisten kannattaa kuulua JHL:ään!

Sinikka Ahoselle matka oli antoisa, vaikkakin Ecuadorin järjestöllinen ja valtiollinen rakenne on hyvin sirpaleinen ja vaikeasti ymmärrettävä. Sen opin tältä matkalta, että mikään ei ole yksiselitteistä. Hienoa, että ulkoistaminen kunnissa on lopetettu. Kiitos matkanjärjestäjille ja osallistujille. Uskon, että annoimme myös sisarliitoillemme uskon paremmasta tulevaisuudesta.

Kristiina Valonen-Yilmazin mielestä on hyvä huomata, että kotimaassa ovat asiat hyvin. Joskus todellisuudet eivät kohtaa ja kuulijan on luotava oma kuvansa tarinoista.

Hannele Ollia eri asiayhteyksissä esille tulleet numerotiedot hämmentävät. Erityisesti lämmitti kuitenkin mieltä SASK:n aluekoordinaattori Patricion viesti Ecuadorissa tarvittavasta kehitysavusta: ”Ei rahaa vaan tiedon ja kokemusten vaihtoa.” Viva JHL/SASK!

Raija Vuori-Lehkonen ja Pauli Rytkönen ihastelivat paikallisten ystävällisyyttä ja vieraanvaraisuutta. Alkupäivien ohjelma olisi voinut olla hieman kevyempi. Cotopaxin valloitus oli upeaa säästä huolimatta. Tulkki ja muut oppaat olivat hyviä.

Eila Pelttarin matka ylitti odotukset. Hyvin laadittu ohjelma, hieno kulttuuri, luonto ja ystävälliset ihmiset tekivät matkasta ainutlaatuisen. Saimme hyvän kuvan ay-liikkeestä, julkisen sektorin ongelmista sekä hallituksen toimista niin hyvässä kuin pahassa. Lapsityötä on saatu vähennettyä, korruptiota kitkettyä ja vähävaraisten koulutusolosuhteita parannettua. Sen sijaan julkisen sektorin työntekijöiden kuten opettajien ja lääkärien kohtelu järkytti pohjoismaiseen ay-toimintaan tottunutta.

Päivi Lilleberg halusi esittää kiitokset mahtavalle porukalle. Hyvähenkisessä porukassa huumori kukki ja asiantuntijuutta löytyi!

Teksti: Eveliina Petälä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti